http://filipsanty.blogspot.com

Schepen Filip Santy van wonen is de eerste van ons College die met een weblog is gestart. Op 15 maart, met twee stukken. Met name zijn antwoorden op vragen van raadsleden Lemaitre en Avijn in de laatste gemeenteraad. Teksten die hij niet uitdeelt op de gemeenteraad. Zijn persoonlijkheidsstructuur is duidelijk te traceren bij de lectuur van die stukken. Filip is de behoedzaamheid en redelijkheid zelve. Geen steekvlam-politiek! Wel een gestructureerde aanpak. Slim zeg. En eerder preventie dan repressie. Minzame Filip zal zich niet veel vijanden maken. Kan goed de kool en de geit sparen. Maar hij moet zich wel enigszins behoeden voor een lichte – bijna verdoken – vorm van triomfalisme. Zou ook kunnen minder geleerd doen. Niet meer verwijzen naar en citeren van artikels van wetgeving. De raadsleden kennen die! Wat ook duidelijk is: Filip meent het goed, met ons allen.

Hier, ter redactie van kortrijkwatcher, vraagt men zich af of Filip S. een gelijkaardig tsjeven-gedrag vertoont als Frans Destoop, de vroegere schepen en voorzitter van Leiedal die hij kon opvolgen. De meningen zijn verdeeld, des te meer omdat hier niemand weet in hoeverre dochter Astrid van Frans Destoop op het kabinet van Filip (Santy dus) mede het beleid bepaalt.

Eigenaardig. Santy heeft feitelijk al een echte webpagina: www.filipsanty.be. Gemaakt voor de verkiezingen van 2006 en sindsdien niet gewijzigd. Schepen Bral had er toen ook een. En Lieven Lybeer! Sinds bijna twee jaar kun je daar op lezen: “Beste bezoeker, momenteel wordt aan mijn site gewerkt.
Momenteel verstuurt het kabinet van schepen Wout Maddens zo nu en dan een nieuwsbrief. (Ook te lezen op facebook.)
En dat is het dan, wat schepenen en Tinternet betreft. Maar naarmate de raadsverkiezingen van 2012 naderen mogen we ons aan meer geweld verwachten.

P.S.
In “Het Nieuwsblad” van vandaag zegt schepen Santy dat huurders die klachten hebben over de staat van hun woning dit altijd kunnen melden aan het stadsbestuur zodat de woninginspectie kan optreden. Dezelfde schepen vertelde in de laatste gemeenteraad dat er geen woningonderzoeken (meer) gebeuren uit vrees dat er teveel woningen ongeschikt zouden verklaard worden. Die passage staat evenwel niet te lezen in de tekst op ‘filipsanty.blogspot.com’…
Papieren perse weet weer nergens van.