Hoever staan we met het cameraplan ?

Dat we het niet weten !
De stuurgroep die bestudeert of we camera’s op openbaar domein in Kortrijk-Kuurne-Lendelede gaan plaatsten of niet – en zo ja: waar? – laat niets van zich horen. De leden van die groep zijn zelfs niet gekend. Is er expertise ingehuurd?
Van enige beslissing hebben we ook geen weet.
Nochtans.
In de politieraad van mei is een eerste begrotingswijziging 2011 goedgekeurd. De investeringenuitgaven stegen met 123.000 euro. En waarom? Voor de herinrichting van de dispatchingruimte in het commissariaat en de aankoop van materiaal voor het cameratoezicht.
We zullen nooit de echte prijs kennen van dat cameratoezicht. Men zal die kosten op een sluipende manier camoufleren.
Er zijn ook LED-schermen gekocht voor 49.817 euro. En nieuw dispatchingmeubilair voor 31.733 euro. Wees er maar zeker van dat dit alles niet enkel nodig was omdat er bewakingscamera’s komen in de cellen.

Terwijl we het nu toch even hebben over politie.
Waarom is de criminaliteitsanalyse 2010 nog altijd niet verschenen op de website van PZVLAS?
Die cijfers vielen toch goed mee?
Ze onderstrepen alleszins niet de absolute noodzakelijkheid van tientallen peperdure camera’s op openbare plaatsen.

Een voetnoot.
Kortrijkwatcher gaf al enige gegevens bloot over die criminaliteitsanalyse 2010.
Reguliere pers (die van papier) neemt die niet over.