Nieuw Vlasmuseum wordt ook een MICE-centrum

De plannen voor het nieuwe Vlasmuseum in de oude Euroshop aan de Noordstraat zijn al min of meer gekend. Gemaakt door NoaArchitecten en voor de binneninrichting door het bureau Madoc. De aankoop van dat vroegere vlaspakhuis is contant betaald door Stad: 2.034.050 euro. Schat voorlopig de kostprijs van de werken maar op minstens 4,5 miljoen euroots. Maar Stad verwacht van alle kanten veel subsidies.
MICE ?
Het gebouw zal zo ingericht zijn dat er plaats is voor Meetings, Incentives, Conventions en Exhibitions van zakenlui of in elk geval van mensen uit de economische sector. Er komt dus ruimte voor productpresentaties en een auditorium. Een bistro zal in concessie worden gegeven. Corporate hospitality!

Het concept wordt helemaal anders dan het verhaal dat nu te zien is in het Vlasmuseum. Onder de opzienbarende “golden roof” komt er een polyvalente ruimte. Er is een “wonderkamer” waar we meemaken wat men zoal kan doen met vlas. Er komt ook een “schatkamer” want ons museum bezit een kostbare kant- en damastcollectie. Een en ander zal ook heel interactief gepresenteerd worden. Men wil het nieuwe Vlasmuseum nog een sterke toeristische rol toebedelen. De site wordt een knooppunt op de fietsenroute Leiedal en de erfgoedwandeling.
Opening met veel tamtam vooraf voorzien in 2013, tegelijk met de biënnale Interieur.