KV Courtrai

Op de website van KV Kortrijk tellen we nog altijd 22 spelers.
Drie doelmannen (ook nog junior Jorgen Rogiers), acht verdedigers (terwijl David Vandenbroeck weg is), zeven middenvelders (Mohamed Messoudi is weg), vier aanvallers (terwijl Dalibor Veselinovic en Pablo Chavarria toch verdwijnen).

Er zijn nu vier nieuwe aanwinsten: ̩̩n nederlandstalige Belg (Thomas Matton) en niet minder dan drie Fransen (K̩vin Dupuis, Jimmy Kamghain, plus Romain Reynaud). Zelfs hoofdcoach Hein Vanhaezebrouck vindt dat van het goede teveel, maar ja РVlaamse spelers aantrekken schijnt te duur te zijn. En de Fransen komen graag naar hier. Ze kunnen lekker netjes over de grens in hun vertrouwde thuisland blijven wonen en aldaar genieten van een gunstig belastingsregime.

Hoeveel franstaligen tellen we nu in de ploeg?
Naast de drie nieuwe transfers zijn er nog spelers met Franse nationaliteit (Baptiste Martin, Alasanne També, Ismaila N’Diaye, Steven Joseph-Monrose), franstalige Belgen (Mustapha Oussalah, Landry Muleno, Dylan Ragolle) en franstalige allochtonen: Darren Keet (uit Zuid-Afrika), Ervin Zukanov (uit Bosnië), Nebojsa Pavlovic (Servië), Peter Czvitkovics (Hongarije), Ernest Nfor (Kameroen).

Zonder Jorgen Rogiers tellen we nog zes nederlandstaligen: 1 doelman (Kristof Van Hout), 1 verdediger (David Wijns) en 4 middenvelders (Gertjan De Mets, Brecht Dejaegere, Brecht Capon, Thomas Matton). Dus 6 op 21. (Er is in de huidige stand van zaken nog een speler tekort voor een licentie.) De training verloopt hoofdzakelijk in het frans.

KVK telt nu 9 Belgen in zijn rangen (Rogiers buiten beschouwing gelaten).