Quote van de dag: “Kortrijk is een zeer onverdraagzame stad”

“Kortrijk is een zeer onverdraagzame stad”, aldus onze korpschef Stefaan Eeckhout op de website van Vormingplus (Midden en Zuid West-Vlaanderen) in een interview afgenomen op 11 september ter gelegenheid van het kopstukkendebat van 18 september in de Concertstudio.
De vraag luidde of er in de context van de Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS) niet wat meer moet gewerkt worden aan wat meer verdraagzaamheid.

De korpschef vervolgt:

“Het probleem is dat onverdraagzamen het recht aan hun kant hebben. Het politiereglement in Kortrijk bevat honderden artikels. Er is ongeveer niets dat hier niet verboden is. Er is altijd wel ergens een artikel dat je kan gebruiken om een bepaald gedrag, storend of niet storend, te gaan sanctioneren. We leven blijkbaar in een maatschappij waar mensen nog zeer moeilijk dingen kunnen verdragen van elkaar. Dat is een serieus probleem, maar ik ga het niet oplossen.”

P.S.
In hetzelfde vraaggesprek geeft de korpschef met zoveel woorden toe dat de problemen in de Zwevegemsestraat pas werden aangepakt met de komst van het megawinkelcentrum K in Kortrijk, en op uitdrukkelijke vraag van Stad. “Maak dat die straat iets is waar je als stad niet voor moet beschaamd zijn,” luidde blijkbaar de richtlijn.
(Korpschef zegt nog wat interessante dingen. Lezen !)