Zeven nieuwe raadsleden weten dat ze nog niks weten

Kortrijk telt 17 nieuwe raadsleden.
Tot op heden gaan slecht zeven daarvan in op het aanbod van stad om introductiecursussen te volgen. Stad betaalt de deelnameprijs (75 euro) en de kosten voor verplaatsing (naar Zwevegem of naar Roeselare).
Welke nieuwe verkozenen wensen drie avonden te besteden aan scholing? Twee CD&V’ers: Carol Leleu en Astrid Destoop, toevallig dochters van gewezen schepenen.
Vier van de N-VA, te weten: Catherine Waelkens (toekomstig schepen van Financiën), Ann Vandersteen (schepen in spe voor o.a. cultuur), Kelly Detavernier en Liesbet Maddens.
Eén iemand van de SP.A: Phyllis Roosen.

De eerste avond gaat over de opdracht en de kerntaken van de gemeente. De tweede avond komen de rechten en plichten van een raadslid aan bod. En op de derde avond behandelt men de organisatie van de gemeente als een bedrijf, meer speciaal de nieuwe beleids- en beheerscyclus.
Over die laatste materie weten zelfs vroeger verkozen raadsleden helemaal niets. Vandaar waarschijnlijk dat ook raadslid Roel Deseyn (CD&V) en Cathy Matthieu (Groen) zich hebben ingeschreven voor de lessen.
Proficiat !

De introductiecursussen zijn een initiatief van het Agentschap voor Binnenlands Bestuur in samenwerking met de VVSG en de verenigingen van secretarissen van gemeente en OCMW en lokale ontvangers.
In februari kunnen ook OCMW-raadsleden gelijkaardige info-sessies volgen.