Politiechef wil vroeger met pensioen

Dit bericht staat vandaag te lezen in “Het Laatste Nieuws”.
Als commentaar op dit gebeuren zegt onze ex-burgemeester Stefaan De Clerck dat dit zeker ook te wijten is aan gebrek aan respect vanwege onze nieuwe burgemeester voor de korpschef van de politiezone VLAS, Stefaan Eeckhout.
En de chef zelf verklaart in de gazet dat “het niet klikt tussen hem en de burgemeester”. “Onze manieren van werken komen niet overeen. Er is een generatieconflict.”

In verband met dat gebrek aan respect (en de manieren van werken) willen we nu toch even een heel onthullend zinnetje aanhalen uit het bestuursakkoord van de tripartite, het zgn. Plan Nieuw Kortrijk. (Openbaar gemaakt op 21 maart.)
Lees mee, pag. 26. Savoureer…

“Onze huidige politiechef gaat tijdens deze bestuursperiode met pensioen. Voor de keuze van zijn opvolg(st)er wordt een profiel op maat uitgeschreven. Vast staat dat we iemand zoeken met uitgesproken competenties in het aansturen van mensen en in het aanscherpen van de operationele werking.”

Lezer.
– Welke competenties heeft de huidige korpschef dus niet?? Zeg maar.
– En is dat programmapunt geen regelrechte manier om aan de chef kond te doen: hoepel nu maar vlug op!

N.B.
Normaal zou de korpschef in functie blijven tot in 2016.
Nu hoopt hij te kunnen vertrekken tegen midden 2014. (Dat is niet tot zo lang uit houden! De werksfeer is totaal verpest.)