Dit schepencollege is waarlijk prettig gestoord

Verscheidene lezers van deze elektronische krant melden ons dat zij het individuele optreden van bepaalde schepen eerder gênant vinden. Zij wekken soms enige tenenkrullende verlegenheid op bij de meer waakzame Kortrijkse burger. Een enkel iemand gewaagt zelfs van ‘stuitend gedrag’.
Nou, tot heden vond de redactie van Kortrijkwatcher het gezamenlijke publieke optreden dan van het gehele College van Burgemeester en Schepenen eerder kenmerkend voor een vorm van prettig gestoord populistisch gedrag.
En nu zijn we helemaal zeker van de juistheid van ons predikaat.

Het zit zo.
Van 16 september tot 22 september viert Vlaanderen de “Week van de Mobiliteit”. Stad Kortrijk doet mee en plant allerhande acties in het teken van DE FIETS. In dat kader neemt het Kortrijks stadspersoneel het op tegen dat van Aalst: wie behaalt het hoogste aantal fietsbewegingen?
En nu komt het.
Ook het College draagt zijn steentje bij. Men heeft beslist om in zitting van maandag 16 september te vergaderen gezeten op een hometrainer.
En om de aparte prijs van de Aalsterse en Kortrijkse bevolking in de wacht te slepen zal men hierbij de publiciteit zoeken door de pers uit te nodigen. (Een Schepencollege is wel niet openbaar.)