Burgemeester vertelt onjuistheden aan een kwaliteitskrant ! (1)

De krant “De Tijd” van zaterdag 29 juni (katern “Politiek&Economie, pag. 8 en 9) liet vier burgemeesters aan het woord om hun bekommernissen te uiten inzake de penibele financiële toestand van hun stad. Onze Kortrijkse burgemeester ontbrak niet op het appel.
Tja, zelfs zo’n journalist van een kwaliteitskrant als Gwen Declerk kan niet alles weten over het politieke reilen en zeilen in steden als Roeselare, Oostende, Gent en Kortrijk. Dus liet hij maar betijen toen Vincent Van Quickenborne vertelde dat hij bij zijn aantreden als burgemeester “grote ogen heeft opengetrokken”. Over de megalomane projecten en de personeelsaanwervingen. Dus liet de journalist toen na om te vragen of de burgemeester dan vergeten was dat zijn partij mee bestuurde in de CD&V-VLD coalitie. De interviewer kon ook niet weten dat de raadsleden van zijn VLD-fractie (waaronder ook Vincent himself) gedurende zes jaar op geen enkel ogenblik ook maar één beslissing (of project) van het vorige Schepencollege hebben gecontesteerd.

Bij een eerste lectuur van het interview vond onze gemeenteraadwatcher alreeds vier – laat ons zeggen – foutieve beweringen vanwege onze nieuwe burgemeester.
We zetten ze op een rij in een volgend stukje.

Wordt vervolgd.
(De gemeenteraad van 1 juli begint…)