Zoek de verschillen

Morgen, donderdag 12 februari om 19u30 vindt er in het Vrijzinnig Centrum “Mozaïek” (Overleiestraat) een debatavond plaats met de bekende en omstreden activist Dyab Abou Jahjah. Onderwerpen van de “informatieve voordracht”: islam, jihad, terrorisme, immigratie, sociale uitsluiting, scheiding moskee en staat.
Inkom 10 euro of 5 euro voor de leden van de August Vermeylenkring.

Zowel de regionale redactie van “Het Laatste Nieuws” als die van “Het Nieuwsblad” vroegen aan de burgemeester of er van politionele zijde bijzondere veiligheidsmaatregelen zijn voorzien.

1.
Reporter (LPS) van HLN tekent uit de mond van burgemeester Van Quickenborne op dat hij “liever geen risico neemt” en dat er dus enkele agenten in burger zullen waken aan het Vrijzinnig Centrum. Zie het katern ‘Leiestreek’ van vandaag op pag. 19. Kop: “Agenten tijdens debat met Jahjah”.

2.
Reporter (vfb) van HN kopt, ook vandaag : “Geen extra beveiliging bij debatten over terreur”. Zie katern ‘Het nieuws uit uw streek’ op pag. 23.
Tekst: ” Na overleg met de politie liet burgemeester Vincent Van Quickenborne weten dat we geen moeilijkheden verwachten en het dus ook niet nodig is om bijzondere politieaandacht te geven aan het evenement.”